header_onama

RK SPLIT

RK „Split“ osnovan je 1948. godine, te je 2009. godine svečano obilježena 60-godišnjica uspješnog i neprestanog djelovanja Kluba. Tim povodom Grad Split nam je dodijelio i godišnju nagradu Grada za životno djelo, a Splitski savez športova dodijelio nam je trofej „Fabjan Kaliterna“ za 60 godina uspješnog djelovanja.

Klub je tijekom svog dugogodišnjeg djelovanja stvorio i odgojio na tisuće mladih sportaša i sportašica. Neki od njih i danas predstavljaju okosnicu hrvatske rukometne reprezentacije koja je najtrofejnija u našoj zemlji i naš nacionalni ponos.
U klubu su ponikli i naučili igrati rukomet: najbolji svjetski rukometaš Ivano Balić, Petar Metličić, Drago Vuković, Ljubo Vukić, Dalibor Anušić, Dragan Jerković, i pregršt ostalih reprezentativaca, kao i danas najpoznatiji Jakov Gojun i Ivan Slišković, osvajači brončane medalje na Europskom rukometnom prvenstvu održanom u siječnju 2016. godine u Poljskoj.

Klub je u posljednjih 20 godina stalni sudionik I. Hrvatske Premijer lige u rukometu, te sudionik europskih natjecanja. Od uspjeha ističemo sljedeće:

• muška seniorska ekipa je dva puta bila sudionik polufinala Kupa EHF-a;
• u sezoni 2010/2011 muška seniorska ekipa bila je sudionik Final Four turnira Kupa Hrvatske održanog u Splitu;
• u svim nacionalnim ligama u kojima se natječe, Klub je uvijek među najboljima i to u svim uzrasnim kategorijama (seniori, kadeti, mlađi kadeti i dječaci).